Posebna ponuda u sklopu programa Fulbright: stipendije za diplomski studij u akademskoj godini 2020./2021.

Rok: 20. rujna 2019.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH objavilo je poseban natječaj za stipendije za diplomski studij u akademskoj godini 2020./2021.

Ovaj posebni program omogućit će studentima i mladim stručnjacima iz Hrvatske studij na američkim sveučilištima na diplomskoj razini (Master's level) akademskih disciplina vezanih uz suzbijanje dezinformacija i zloćudnog utjecaja, uključujući područja važna za poboljšanje medijske pismenosti i kritičkog mišljenja.

Mogu biti uključena sljedeća područja, ali i šire od toga: studij medija, komunikacije i novinarstva, snimanje dokumentarnih filmova, informacijska tehnologija, pravo, javne politike, političke znanosti, etika i psihologija. Kandidati će biti odabrani putem javnog natječaja, prema zaslugama.

Ova ugledna stipendija uključuje školarinu i ostale troškove na američkom sveučilištu, mjesečni iznos za troškove života, zdravstveno osiguranje i međunarodnu zrakoplovnu kartu.

Ovo je poseban, zajednički program Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Vlade Republike Hrvatske, a provodi ga Veleposlanstvo SAD-a u RH u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za mobilnost i programe Europske unije.

Rok za prijavu: 20. rujna 2019.

Detaljne informacije i upute za prijavu dostupne su na sljedećoj poveznici: https://hr.usembassy.gov/special-study-abroad-opportunity-fulbright-scholarship-special-graduate-study-program-for-2020-2021/

Kontakt za dodatne informacije:
Public Affairs Office/Fulbright Program
FulbrightCroatia@state.gov