Početak provedbe istraživanja EUROSTUDENT VII u Republici Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nositelj provedbe nacionalnog istraživanja EUROSTUDENT obavještava sve zainteresirane studente kako je prikupljanje podataka o kvaliteti studentskoga života službeno započelo 4. lipnja 2019. godine u sklopu istraživanja EUROSTUDENT VII.

Pristup upitniku moguće  je ostvariti  na poveznici za web anketu koju će studenti dobiti na svoju adresu elektroničke pošte ili izravno s mrežne stranice EUROSTUDENT-a https://www.eurostudent.hr/.

Sudjelovanje u istraživanju u potpunosti je dobrovoljno i anonimno te je u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (Uredba /EU/2016/679).    

Istraživanje EUROSTUDENT provodi se u Republici Hrvatskoj četvrti put, a istodobno se provodi u više od 30 zemalja Europe i najveće je europsko istraživanje o kvaliteti studentskoga života. 

Istraživanje provodi Nacionalni istraživački tim s Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom prof. dr. sc. Ivana Rimca, a na europskoj razini istraživanje koordinira Das Deutsche Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung.

Rezultati iz provedenih EUROSTUDENT istraživanja u Republici Hrvatskoj poslužili su za razvoj i unapređenje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, posebice za donošenje politika vezanih uz unapređenje studentskoga standarda. 

Za sva pitanja o istraživanju EUROSTUDENT VII ili rješavanju problema vezano uz pristup anketi možete se obratiti na e-mail adresu: eurostudent7@pravo.hr.