Otvoreni natječaji u sklopu projekta Europske noći istraživača u Republici Hrvatskoj

Rok: 9. rujna 2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje dva natječaja u sklopu projekta „Techno-Past Techno-Future. European Researchers` Night (TPTF_ERN)“:

  1. Natječaj za najbolji školski esej na temu „Kako znanost mijenja svijet?“
  2. Natječaj za najbolji audio, vizualni i/ili audiovizualni uradak na temu znanosti, istraživanja i rada istraživačica i istraživača.

Natječaji su otvoreni od 16. svibnja 2019. godine i traju do 9. rujna 2019. godine.

Natječaji se provode u sklopu projekta Europske noći istraživača u Republici Hrvatskoj, odnosno projekta „Techno-Past Techno-Future: European Researchers` Night (TPTF_ERN)“. Predmetni projekt financira se u sklopu Marie Sklodowska Curie aktivnosti Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije za razdoblje 2014. - 2020. - Obzor 2020. Projekt se provodi od 1. kolovoza 2018. godine do kraja 2019. godine.

Natječajna dokumentacija sadrži nazive, opis, pravila i hodogram natječaja te se nalazi u privitku.

EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Europska noć istraživača u Republici Hrvatskoj  dio je inicijative koja se održava posljednjih desetak godina u gradovima diljem Europe zadnjeg petka u mjesecu rujnu. Četiri hrvatska grada bili su domaćini Europske noći istraživača u 2018. godini (Zagreb, Split, Pula i Rijeka), a ove godine priči se pridružuje i Osijek. Nadalje, osamnaest hrvatskih institucija iz sustava znanosti, visokoga obrazovanja, javne uprave i privatnog sektora provodi projekt te će sudjelovati u organizaciji i ovogodišnje Europske noći istraživača 27. rujna 2019. godine na sljedećim lokacijama:

Osijek - Dvorište Rektorata

Rijeka - Tower Center Rijeka

Split - Podrumi Dioklecijanove palače, Riva

Zagreb - Europski trg, Tunel Grič.

Tijekom cijele godine projektni partneri organiziraju popratne aktivnosti, a za više informacija o samome projektu možete svoje upite uputiti na adresu: ERN_upit@mzo.hr.

Također, možete nas pratiti na službenoj web stranici te na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Video s Europske noći istraživača u 2018. godini možete pogledati na linku.