Održana radionica za potencijalne korisnike bespovratnih sredstava iz Fonda za ulaganje u znanost i inovacije

Rok: 8 rujna 2009.
 

Dana 3. lipnja 2009. u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održana je pripremna radionica za potencijalne korisnike bespovratnih sredstava iz Fonda za ulaganje u znanost i inovacije u sklopu Instrumenta pretpristupne pomoći IPA, komponente IIIC, za što je 28. svibnja raspisan natječaj.

Riječ je o shemi čiji je ukupni iznos 5 milijuna eura, od čega je minimalni iznos pojedinačnih bespovratnih sredstava 50.000 eura, a maksimalni 750.000 eura, uz sufinanciranje iz državnog proračuna.

Radionica je zamišljena kao smjernica za potencijalne buduće korisnike - visokoškolske institucije i javne istraživačke organizacije - čiji su predstavnici jučer upoznati s ciljevima Operativnog programa za regionalnu konkurentnost i specifičnim ciljevima i prioritetima sheme dodjele nepovratnih sredstava.

Ravnatelj Uprave za znanost MZOŠ-a, dr. sc. Hrvoje Meštrić, ukratko je, otvarajući radionicu, ukazao na konkurentnost kao važan pojam unutar Operativnog programa i u kontekstu jačanja hrvatskog gospodarstva u skladu sa Strateškim smjernicama Europske unije, te istaknuo važnost ulaganja u znanost, istraživanje i razvoj tehnologije kao područja koja su široko prepoznata kao pokretači gospodarskog rasta.

Andrijana Anić-Antić, voditeljica odsjeka za praćenje i vrednovanje projekata EU unutar Uprave za znanost i gđa. Nataša Maršić, kao predstavnice Ministarstva znanosti, te gospodin Ivan Serdarušić iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, upoznali su potencijalne korisnike s detaljima podnošenja prijave, potrebnom dokumentacijom, prihvatljivim aktivnostima i ostalim detaljima provedbe, a gđa. Ivana Gorički ispred Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva detaljno je predstavila cjelokupnu komponentu IIIc.

Prvi poziv na podnošenje prijedloga za dodjelu bespovratne pomoći iz investicijskog fonda za znanost i inovacije otvoren je do 8. rujna ove godine.