Obavijest o objavi natječaja "Osiguravanje grafičkih procesora kao resursa u području naprednog računarstva"

Rok: 19. lipnja 2012.

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje (SAFU) raspisala je natječaj za nabavu grafičkih procesora za opremanje Sveučilišnog računskog centra – SRCE.

Nabava grafičkih procesora – GPU računalnih čvorova i integracija u postojeću hrvatsku nacionalnu grid infrastrukturu (CRO NGI) značajno će unaprijediti istraživanje i razvoj te omogućiti bolju suradnju znanstvene zajednice i gospodarstva na zajedničkim istraživačkim projektima osiguravanjem jednostavnijeg pristupa novim računalnim infrastrukturama i naprednom računarstvu (HPC) malim i srednjim poduzećima utemeljenih na znanju i naprednoj tehnologiji, javnim istraživačkim organizacijama (PRO) i visokoškolskim ustanovama (HEI), kako bi mogli doprinijeti bržem rastu i povećati svoju konkurentnost i učinkovitost na lokalnom, regionalnom i globalnom tržištu.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (u dijelu: Natječaji/IPA komponenta IIIC) te EuropeAid.

Na navedenim stranicama nalaze se sve relevantne informacije o uvjetima natječaja.

Tijelo nadležno za ovaj projekt je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, korisnik je Sveučilišni računski centar – SRCE, a projekt se financira sredstvima pretpristupnog IPA programa Europske Unije.