JRC raspisuje novi poziv za program suradničkoga doktorskog partnerstva

Rok: 3. svibnja 2020.

Važnost znanstveno utemeljenih dokaza za donošenje politika sve više prepoznaju donositelji odluka, koje imaju odjek u akademskim krugovima.
Kako bi poboljšao sučelje znanstvene politike, JRC je pokrenuo program suradničkoga doktorskog partnerstva (CDP) radi uspostavljanja suradnje s visokim učilištima (HEI) i sveučilištima iz država članica EU-a i zemalja povezanih s istraživačkim programom EU Horizon 2020
.

Partnerstvo će pružati mogućnosti novoj generaciji doktoranada, s posebnim naglaskom na istraživanje za kreiranje politika.

Provedbom CDP-a, JRC nastoji uspostaviti stratešku suradnju sa sveučilištima s izvrsnim istraživanjima i međunarodnim ugledom u području znanosti i tehnologije.

Sudjelovanje u programu omogućit će novoj generaciji studenata da razumiju istraživačke potrebe u različitim fazama donošenja odluka i steknu nove vještine u znanstvenom komuniciranju.

U praksi to znači zajednički razvoj istraživačkih programa te ugošćavanje i nadzor doktorskih studija između visokih učilišta/sveučilišta i zajedničkog odbora (JRC).

Partnerstvo bi također trebalo dovesti do pojačane suradnje između JRC-a i visokih učilišta/sveučilišta, što bi se postiglo promicanjem međusobnog unapređenja povezanih vještina i kompetencija, kombiniranjem znanja, kapaciteta i umrežavanja u ključnim znanstvenim područjima.

JRC je 3. veljače 2020. pokrenuo drugi poziv za iskazivanje interesa u trinaest tematskih područja:

Dodatne informacije o pojedinostima prijave dostupne su na internetskoj stranici: https://ec.europa.eu/jrc/en/working-with-us/collaborative-doctoral-partnerships.

Rok za prijavu je 3. svibnja 2020. godine.

Možda vas zanima i...