Stipendije američkog Udruženja holokaust organizacija (AHO) i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država za poučavanje o holokaustu za nastavnike u srednjim školama i učitelje 7. i 8. razreda u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu

Rok: 13. ožujka 2020.

Udruženje holokaust organizacija - Association of Holocaust Organizations (AHO) u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstvom znanosti i obrazovanja u 2020. godini omogućuje Republici Hrvatskoj šest (6) stipendija za nastavnike društvenih predmeta ili književnosti u srednjim školama i učitelje 7. i 8. razreda u osnovnim školama.

Za prijavu na natječaj potrebna je visoka razina znanja engleskoga jezika u govoru i pismu.

Ljetna škola - program edukacije o holokaustu održat će se u slijedećim ustanovama: Holocaust Museum Houston (9. - 12. lipnja), the Center for Holocaust and Humanity Education, Cincinnati (15. - 19. lipnja), the Jewish Foundation for the Righteous, Columbia University, NYC (20. - 25. lipnja), i the Center for Judaic, Holocaust and Peace Studies, Appalachian State University, Boone, North Carolina (25. - 30. srpnja), prema rasporedu Udruženja holokaust organizacija.

Budući da se ljetna škola održava isključivo na engleskome jeziku, provjerit će se razina znanja engleskoga jezika kandidata koji zadovoljavaju uvjete natječaja te su uz prijavni obrazac kandidati dužni priložiti i motivacijsko pismo na engleskome jeziku.

Kandidati koji su već koristili navedenu stipendiju ne mogu se prijaviti na ovaj natječaj.

Putne troškove snosit će Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, a troškove boravka, smještaja i edukacije snosit će američko Udruženje holokaust organizacija.

Zainteresirani kandidati trebaju dostaviti ispunjene obrasce s potpisom ravnatelja i pečatom obrazovne ustanove, kao i motivacijsko pismo na engleskome jeziku,
uz naznaku: „Za stipendije za poučavanje o holokaustu, AHO 2020.“, do 13. ožujka 2020. godine:

ili

  • u papirnatome obliku poštom na adresu:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Uprava za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja
Donje Svetice 38
10 000 Zagreb
.

Kao pravodobno pristigle prijave bit će priznate pošiljke koje nose datum pečata pošte 13. ožujka 2020. godine.

Sve pošiljke s kasnijim datumom pečata pošte ili datumom slanja elektroničke pošte neće biti razmatrane.